Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Απολογισμός μέχρι τώρα (πηγή Ε.Ε)
  • 63 νεκροί
  • 68 τραυματίες
  • 1839870 στρέμματα κάηκαν
  • 2688834 στρέμματα κάηκαν όλο το καλοκαίρι
  • 1/4 ελαιοπαραγωγής της Ελλάδος προερχόταν από την Πελοπόννησο
  • 1,5 δις ζημίες σε ζωικό και φυτικό περιβάλλον
Μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο
συνέχεια....
Β) Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα.... Μετά τις φωτιές είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί σοβαρή και οργανωμένη αναδάσωση. Επέρχονται βροχές και πρέπει να αποφευχθούν πλημμύρες Είναι γεγονός πως θα υπάρξουν πολύ δύσκολες μέρες γιατί πλέον δεν θα υπάρχουν τα δάση να συγκρατούν τα υπόγεια νερά και συν των πλημμυρών θα έχουμε και κατολισθήσεις.

Όταν θα έρθει η ώρα πρέπει όλοι μας να λάβουμε μέρος στην αναδάσωση. Οικογένειες, πάρτε τα παιδιά σας να φυτέψουν δέντρα, να μεγαλώσουν μαζί με τα δενδρύλια τους και να μάθουν τί εστί ζωή. Να εκτιμήσουν το πράσινο και την αξία του στον άνθρωπο.

Γ) Φόρο τιμής στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες. Μην ξεχνάτε πως το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι. Ελλιπής δεν είναι η παρουσία τους αλλά η οργάνωση και η ενίσχυσή τους από τον κρατικό μηχανισμό.

xωρις λογια

Τι να πει κανεις...
Ας πράξει......

Βλέποντας όλα αυτά να διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα έχω πλέον μείνει χωρίς λόγια.
Αρχικά ένιωσα ένα πανικό, μετά συμπόνια για τον κόσμο που καίγετε, μετά έκλαψα, μετά ένιωσα οργή και αγανάκτηση και τώρα έχω μείνει ένας απλά απαθής τηλεθεατής για ακόμη μια φορα......Σερφάροντας στο ιντερνετ είδα αμέτρητα blogs να σχολιάζουν την κατάσταση και αμέσως σκέφτηκα πως θα ήταν καλά να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα μπορεί να καθοδηγεί τους surfers στο να πράξουν και όχι μόνο να λένε τί σκέφτονται.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής και χωρίζονται σε κατηγορίες.

Α)Ανθρωπιστική βοήθεια-Αμεση ή έμμεση.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με οικονομική βοήθεια στους πυροπαθείς σε συνεργασία με όλες τις τράπεζες είτε με πραγματική υλική υποστήριξη σε κοντινές σας περιοχές στις οποίες η βοήθεια σας θα μπορούσε να είναι υπερπολύτιμη.
  1. Εθνική Τράπεζα /Ειδικό Ταμείο Στήριξης των πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αρ. λογ. 2341103053) για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πυροπαθών
  2. Ειδικό λογαριασμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου-Λογαριασμός Αρωγής Πυρόπληκτων για τη βοήθεια των πληγέντων από την πρόσφατη εθνική καταστροφή ανοίγει η Εμπορική Τράπεζα με αριθμό 86181428, στον οποίο μπορούν να καταθέτουν Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, επώνυμα ή ανώνυμα, εάν το επιθυμούν.
  3. Alpha Bank
  4. Tράπεζα Πειραιώς
  5. Τράπεζα Κύπρου